Smagen af Bornholm

SMAGEN AF BORNHOLM – UNIKKE MADOPLEVELSER PÅ BORNHOLM

FRA FREDAG D. 10. JUNI TIL SØNDAG D. 12. JUNI 2022

Tag på en anderledes madferie

3 dage spækket med unikke madoplevelser og aktiviteter for foodies og madelskere i Bornholms Madkulturhus ved Gudhjem.

Forestil dig 3 dage, hvor du som foodie og madelsker fordyber dig i ny viden og nye teknikker på en helt særlig madferie med udgangspunkt i smagen af Bornholm og madoplevelser på Bornholm.

Bornholms Madkulturhus
Indsamling af råvarer
Workshop i Bornholms Madkulturhus

Er du en foodie og madelsker der ikke bare vil opleve Bornholms madkultur, men også selv prøve kræfter med råvarer og teknikker?

Så kan du nu tage på en anderledes madferie til Bornholm, nemlig en tredages Smagen af Bornholm workshop og madkursus spækket med unikke madoplevelser på Bornholm på Gaarden, Bornholms Madkulturhus.

Du tilmelder dig Smagen af Bornholm workshop her: Tilmelding til Smagen af Bornholm

Du booker ferielejlighed på Pyttegården her: Book overnatning til Smagen af Bornholm

Workshoppen foregår både ude i Bornholms natur og madlandskab og inde i Bornholms Madkulturhus, Gaarden ved Gudhjem, mens du overnatter på hyggelige Pyttegården med havudsigt på din helt særlige madferie. I løbet af de tre dage med madkursus på Bornholm får du flere unikke madoplevelser på Bornholm samtidig med at du, foodie og madelsker, som du er, også selv går i køkkenet og prøver kræfter med råvarer og teknikker.

Efter de tre dage tager du hjem med færdigheder inden for:

Sensoriske øvelser (hvordan virker vores smagsapparat).

Røgning, gravning og krakning af fisk.

Fermentering.

Sankning af vilde urter. Urtesirup, -snaps, -sukker, -salt, -eddike, -olie – mayonnaise, -smør, -friskost, -brød.

Nynordiske cocktails, hvor alt er lavet fra grunden.

Spændende tilbehør og måder at krydre på.

Du har været med til ginsmagning, besøgt lokale fødevareproducenter og været bag kulisserne der hvor tingene sker.

Og en lille kasse fuld af ting, du har produceret i køkkenet i løbet af dagene – så du kan fortsætte de unikke madoplevelser derhjemme.

Smagen af Bornholm røgworkshop
Fællesmiddag på Gaarden
Urtemayo lavet af råvarer fra Bornholm

Program for Smagen af Bornholm – en anderledes madferie

FREDAG D. 10. JUNI: Smagen af Bornholm

Du tjekker ind i din ferielejlighed på Pyttegården fra kl. 12.30 og kører til Gaarden til den første workshop der starter kl. 14 og afsluttes med en middag.

Fredagens workshop har titlen Smagen af Bornholm: Her lærer du om Bornholms terroir og Bornholm som fødevare ø. Vi laver også nogle sensoriske øvelser.

I køkkenet tager vi det sure med det søde: Vi fermenterer, laver sirup, komponerer nordiske cocktails og indsalter fisk til næste dags workshop.

LØRDAG D. 11. JUNI: Det går i fisk!

Du sørger selv for morgenmad i din ferielejlighed på Pyttegården, inden du kører til Gaarden til lørdagens workshop der starter kl. 10.

Lørdagens workshop har titlen, Det går i fisk: Den indsaltede fisk skal i brug. Vi prøver teknikker med røg, krakning, gravning og indlægning. Vi tager også på besøg hos en lokal fødevareproducent og slutter af med en ginsmagning.

SØNDAG D. 12. JUNI: Vild mad

Efter udtjekning fra Pyttegården tager du igen til Gaarden, hvor søndagens workshop begynder kl. 10 og afsluttes med en fælles frokost.

Søndagens workshop har titlen, Vild mad: Vi skal på sanketur efter urter og i køkkenet eksperimenterer vi med tilbehør, krydring og marinader. Vi slutter af med en fælles frokost.

Hvem er din guide?

Thomas Guldbæk – formidlingschef på Gaarden

Thomas Guldbæk er en af landets førende eksperter i urter og arbejder som konsulent for nogle af landets bedste restauranter og fødevareproducenter.

Han har sanket urter for Jacobsen Bryggeri, NOMA, Sol over Gudhjem, Copenhagen Distillery og mange andre. Derudover har han 27 års erfaring som formidler og skribent for bl.a. magasiner som Gastro og Mad & Mennesker.

ALT DET PRAKTISKE

Priser

3 dages Smagen af Bornholm workshop koster DKK 2.950 pr. person. Tilmelding her.

Overnatning på Pyttegården:

DKK 995 pr. nat for 2 personer

Book her

DKK 1.195 pr. nat for 4 personer

Book her

Denne særlige Smagen af Bornholm pris gælder fra d. 4. til d. 14. juni 2022. Så hvis I vil opleve lidt mere af Bornholm, nu I er her, kan I sagtens forlænge jeres ophold.

Tilmelding

Du vælger og booker ferielejlighed på Pyttegården her: Book overnatning til Smagen af Bornholm

Du tilmelder dig Smagen af Bornholm workshop her: Tilmelding til Smagen af Bornholm

Du er også meget velkommen til at kontakte os for at booke eller få mere information om Smagen af Bornholm:

E-mail: gudhjem@pyttegaarden.dk
Telefon: 56 48 56 80 / 42 36 56 80

Smagen af Bornholm inkluderer

Overnatning i ferielejlighed efter eget valg og opholdslængde på Pyttegården

Sengelinned og håndklæder

3 dages workshop og madoplevelser både ude i Bornholms natur og madlandskab og inde i Madkulturhuset

1 x aftensmad og 2 x frokost

Mulighed for morgenyoga i det fri

Pyttegårdens ferielejligheder

Pyttegården har 10 ferielejligheder, omgivet af store udearealer med havudsigt, terrasser, fårefold og hønsegård. I overnatter i en ferielejlighed efter eget valg. Der er sengelinned og håndklæder. I sørger selv for morgenmad.

I står selv for transporten til og fra Bornholm og mellem Pyttegården og Gaarden. Book færgen nemt og enkelt hos Bornholmslinjen. Der er gratis privat parkering på Pyttegården.

Om Pyttegården

Pyttegården ferielejligheder byder på ægte bornholmsk atmosfære og charme, men med nutidig komfort.

Mere info

Tjek priser

På Pyttegården ferielejligheder byder vi velkommen hele året. Du kan se, hvad et ferieophold koster, ved at søge på dine ønskedatoer i vores online booking.

Tjek priser

Betingelser

Vores standardbetingelser dækker booking & betaling, afbestilling og andre vigtige oplysninger om dit ferieophold på Pyttegården.

Læs

Her finder du os

Pyttegården
Kjeldsebyvej 3, DK-3760 Gudhjem, Danmark
Telefon (+45) 5648 5680
Email: gudhjem@pyttegaarden.dk
GPS : 55.177494,15.011193